Spring Island Tabby Links Project

April 29, 2011 § Leave a comment

The Scully house is a cottage house in a community of homes arranged a long a marshfront golf course and garden landscape ponds. Each site is carefully restricted to coordinate shared views for the community. Each home must fit within a small footprint and every effort is made to sculpt the home to get the most of views, sunlight and breezes for each unique site.

The subtle grade along the golf course required the house to rise from the street back to the golf course to allow for views to the marsh beyond. The design became a pair of buildings with the street house built at grade for car and entry, and the view house raised to see over the golf course and marsh. The two buildings are joined by a stair tower that brings light into the center and separates the two structures. The separate structures also provide privacy with the master bedroom in the view house and the guest rooms in the street house.

View more images

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Spring Island Tabby Links Project at Thomas & Denzinger Architects.

meta